Trends Werkplek

Zakelijke kledingtips voor hem en haar

Zakelijke kleding voor hem en haar

Iedereen weet dat het ontzettend belangrijk is om een goede eerste indruk achter te laten. Je gedrag is hierbij van groot belang, maar je outfit is waarschijnlijk nog belangrijker. Je eerste sollicitatie of baantje? Hoe zorg je er dan voor dat je de juiste indruk achter laat? Maak je geen zorgen, met de volgende tips voorkom je een blunder.

Start bij de basis

Het is altijd een goed idee om te investeren in een goede basis. Neem bijvoorbeeld een mooie donkere pantalon met daarop een nette witte blouse en daaroverheen een chic colbertje. Voor de vrouwen mag het colbertje best een wat frissere zomer kleur hebben. Maar kijk wel uit dat je niet te veel opvalt. Je wilt ook niet alle aandacht naar je toe trekken.

Jurken en rokken

Wil je als vrouw liever een jurkje of rokje aan? Kies er dan één met een knielengte. Let wel op dat het niet overal gewenst is, dat je met je blote benen rond loopt. Mocht dit het geval zijn, draag er dan een mooie panty of een paar kousen onder. Kousen zijn een goede keuze, wanneer je er niet van houdt om een panty te dragen.

Wat zo fijn is aan een zakelijke jurk, is dat je alleen nog maar wat accessoires en een paar leuke schoenen of hakken hoeft toe te voegen aan je outfit en je bent klaar. Kies je ervoor om een rok te dragen, dan is een blouse of een leuk shirtje de beste keus om hierop te dragen.

Kostuums en pakken

Als man kun je ervoor kiezen om een kostuum te dragen. Kostuums en pakken zijn in principe hetzelfde. Welke benaming je het geeft, hangt een klein beetje af van de gelegenheid. Wanneer je gaat trouwen spreek je vaak over een pak, terwijl je over een kostuum spreekt in de zakelijke wereld. Let bij het kopen van een pak goed op de pasvorm. Met een te groot of een te klein pak laat je geen goede indruk achter.

Sokken

Niet iedereen denkt bij het samen stellen van zijn of haar outfit aan de sokken. Maar sokken zijn super belangrijk, vooral onder een pak. Ga voor sokken die tot ongeveer halverwege je kuit komen. Het is in de meeste gevallen niet gewenst dat er een stuk bloot been onder je pak uit komt. Stem je sokken af met de kleur van je pak. Ga voor een transparante sok, dit is altijd safe. Opvallendere sokken kunnen gedragen worden, maar let wel op dat de kwaliteit goed is zodat het er niet goedkoop uit gaat zien.

Geschreven door