Online

Inkoop van wasmachine onderdelen gebeurt steeds vaker via webshops

Wasmachine onderdelen

China slechts een klik verwijderd voor wasmachine onderdelen

Jaarlijks brengt de Rabobank hun visie over de ontwikkelingen, trends en hun visie op de manier waarop de betreffende branche zich gaat ontwikkelen. We willen graag nog even inzoomen op de ontwikkelingen voor witgoed en in het bijzonder wasmachine onderdelen. Wat blijkt, de online webshops nemen steeds meer markt in; een niet verrassende ontwikkeling gezien andere branches.

Stabiliteit in de branche voorspeld

Voor het afgelopen jaar is een stabilisatie in het volume voorspeld op basis van het verkochte aantal stuks (volume). De bestedingen van de consument zullen toenemen, maar de vraag is waar: direct bij de producent? Of zal het inkoopvoordeel van tussenhandels en hun advies de doorslag geven in de branche? Voor de komende jaren voorspelt de Rabobank een stabiele branche met schommelingen tussen de -1% en 1%.

De rol van internet voor de inkoop van wasmachine onderdelen

Internet maakt de prijs van veel producten, zo ook wasmachine onderdelen en andere witgoedonderdelen transparant. Wat te denken van de vele vergelijkingssites? Doordat de producten vaak vergelijkbaar zijn, gaan consumenten op zoek naar goedkope producten. Het internet lijkt hierbij het voortouw te nemen. Sterker nog, vanuit het buitenland onderdelen importeren wordt steeds eenvoudiger.

Wasmachine onderdelen
Inkoop van wasmachine onderdelen gebeurt steeds vaker online

Het verschil maken

Hoe kunnen offline winkels zich hier tegen wapenen? Consumenten blijken wel te willen betalen voor een sterk merk. Het is daarom belangrijk dat een witgoedketen een sterk merk bouwt om in deze tijd, waar webshops volledig geïntegreerd zijn in het dagelijks leven van de consument, te overleven en overeind te blijven. Niet voor niets vallen veel ketens in deze sterk concurrerende periode om, ook buiten de witgoedbranche. Handelt u in witgoed? Waar koopt u dit in? Waar kopen bijvoorbeeld reparateurs hun wasmachine onderdelen in? Wat doen webshops om het verschil te maken? We zijn erg benieuwd hoe de markt zich de komende tijd gaat ontwikkelen.

Geschreven door