Geen categorie

Tips voor thuiswerken

In deze vervelende tijd zijn er toch nog mensen die thuis kunnen werken en/of moeten werken. Dit is natuurlijk een hele verandering als je 5 dagen in de week op kantoor zit. Aangezien de omstandigheden is het beter om op dit moment thuis te werken, het werk moet gewoon door. Om een beetje te wennen aan de thuiswerk situatie zijn hier een paar tips die jou misschien kunnen helpen.

 

Hoe laat sta je op?

Sta gewoon ongeveer dezelfde tijd op dat je normaal ook zou opstaan als je naar kantoor zou gaan. Kleed je aan, maak een lekker ontbijtje en ga lekker aan het werk.

 

Omgeving

Je werkomgeving thuis zal vast wel anders zijn dan om kantoor. Zorg voor een rustige omgeving en een fijne sfeer. Probeer er voor te zorgen dat alle stoor zenders van je vandaan blijven. Ga ook aan een tafel of bureau zitten want als je onderuitgezakt op de bank gaat zitten kom je ook niet verder.

 

Planning

Maak aan het begin van de dag een werkplanning en communiceer met je collega’s/ werkgever welke taken er gedaan moeten of als je dat zelf al weet maak een planning voor jezelf. Werk het lijstje af tot het einde van je werkdag. Ga niet alles door elkaar heen zitten doen. Dat zorgt alleen maar voor een chaotische situatie.

 

Pauze  

Neem tussendoor even pauze van je werk en neem even een frisse lucht of eet en drink even iets. De hele tijd achter de computer blijven zitten is ook niet goed voor je. Ook bijpraten in de pauze bij het koffieapparaat gaat het niet worden maar hou even contact met je collega’s via de telefoon.

 

Powernap

Ga een klein experiment aan en kijk of een powernap na een paar uurtjes werken van pas komt en of je je daarna nog productiever voelt.

 

Veel succes!

Stay home, stay safe!

Geschreven door