Online Werkplek

Thuiswerken, is dat het nieuwe normaal?

Het is niet de standaard week meer op kantoor. Meerdere dagen thuis en maar 1 of 2 dagen op kantoor. Door deze corona crisis Is het helemaal overhoop gegooid. Maar dat is niet voor iedereen negatief of positief.

 

Thuiswerken

Veel mensen werken op het moment thuis, voor sommigen iets fijner dan voor anderen. Sommigen werken er beter door en anderen juist helemaal niet. Thuis spelende kinderen, pubers die constant in je oor zitten te zeuren. Of juist een hele fijne stille huiskamer met niemand anders dan alleen de kat of hond die er rond loopt. Je hebt het niet zo zeer voor het kiezen. Op het moment kan het niet anders…

 

Kantoor

Om te voorkomen dat ieder bedrijf een kantoor heeft voor niets omdat er geen werknemers meer in werken, richten ze de kantoren zo in dat het 100% corona proef is. Dat kost een bedrijf wel weer geld maar alles voor de veiligheid van jezelf en je werknemers! Meerdere bureaus, 1,5 meter uit elkaar zitten, overal schermen om virussen tegen te houden en altijd alles schoon moeten maken na iedere aanraking. Ja zo ziet het dagelijkse leven op de kantoren er uit. Toch vinden bepaalde werknemers het toch wel weer fijn om even op kantoor te zijn en collega’s te zien en te spreken. Daar in tegen heb je ook werknemers die liever thuis werken voor hun eigen veiligheid.

 

Blijft het voor altijd zo?

Dat kunnen we natuurlijk niet voorspellen maar voor nu is et advies om zeker nog wel  thuis te blijven werken. Of we het nu leuk vinden of niet, er is vrij weinig wat we er aan kunnen veranderen. Probeer het beste van je werktijd te maken thuis of op kantoor en Stay Safe!

Geschreven door