Online

Ken jij alle online marketing termen?

Slimme technologie

Online marketing is niet meer weg te krijgen. In iedere onderneming zit wel een online marketeer die online op de hoogte blijft van alle trends en vernieuwingen. Het zijn er zo veel dat je het af en toe niet meer bij kan houden. Het blijft zich maar ontwikkelen. Om jou een handje mee te helpen zetten wij een paar marketing termen voor jou op een rijtje!

 

CMS

Het staat voor ‘content management systeem’. Het is een online omgeving waarbij je content publiceert op een website.

 

Conversie

Conversie is vaak een percentage van het aantal bezoeken op je website dat omgezet wordt in een actie. Zoals een aankoop doen.

 

CPC

CPC is de afkorting voor ‘Cost Per Click’. Dit zijn de kosten die je betaalt wanneer iemand jou advertentie tegenkomt en er vervolgens op klikt.

 

CTA

CTA is de afkorting voor ‘Call to Action’. Een CTA gebruik je om bezoekers aan te zetten tot actie. Dit kan op je website door middel van tekst maar ook een button. Ook op social media (advertenties).

 

CTR

CTR is de afkorting voor ‘Click Through Rate’. Dit staat voor het aantal gebruikers dat klikt op een specifieke link. Dit kan een link zijn op je website, in een e-mail of advertentie.

 

Hyperlink

Een hyperlink of kortweg link stelt je als website bezoeker in staat om te bewegen van webpagina naar webpagina. Dit kunnen woorden, buttons of afbeeldingen zijn.

 

Keywords

Keywords zijn belangrijke zoekwoorden die je gebruikt om iets te zoeken in Google. Op deze woorden wordt het meeste gezocht en zorgt er dus ook voor dat als jij deze keywords in jou blogbericht op jou pagina hebt staan dat jou website eerder hogerop komt te staan.

 

Backlinks

Backlinks verwijzen vanuit een andere website naar jouw website. Zo wordt jou website eventueel beter gevonden in de zoekmachines van google.

 

Ranking

Ranking staat voor de positie die jouw website inneemt in zoekmachines als Google. De positie die jouw website inneemt in de zoekresultaten wanneer iemand op een specifiek zoekwoord zoekt.

 

SEA

Search engine Advertising. Dit is een vorm van online adverteren. Zo worden je advertenties bovenaan in Google geplaats met een tekst. Dit kan ook met producten die bovenaan worden weergegeven zodra je Bijv. op een bank zoekt.

 

SEM

SEM is de afkorting voor ‘Search Engine Marketing’. Kortom alle online marketing activiteiten gericht op het verbeteren van jouw ranking in zoekmachines als Google.

 

SEO

SEO is de afkorting voor ‘Search Engine Optimalisation’. Dit is een activiteit om je website te verbeteren zodat je beter gevonden wordt in zoekmachines als Google.

 

Traffic

Traffic is het aantal bezoekers dat je ontvangt op je website. Denk aan bezoekers die komen via SEO, SEA, social media, andere websites of direct via de browser.

 

Unieke bezoekers

Unieke bezoekers zijn alle bezoekers die in een x periode één keer je website hebben bezocht. Bezoekers die meerdere keren je website bezoeken in dezelfde periode worden niet meegeteld.

 

URL

URL staat voor ‘Uniform Resource Locator’. Hiermee wordt het adres van jouw website op het World Wide Web aangeduid. Ofwel het volledige adres van jouw website. In ons geval: https://www.geton.io.

 

USP

USP staat voor ‘Unique Selling Point’. Dit is een uniek kenmerk of eigenschap dat jouw product of dienst onderscheid van je concurrenten.

 

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie is de Nederlandse vertaling van de afkorting SEO. Dit is een activiteit om je website te verbeteren zodat je beter gevonden wordt in zoekmachines als Google.

Geschreven door