Werkplek

Hoe maak je je kantoor sfeervol?

Nu dat veel mensen weer op kantoor gaan werken moeten ze weer die switch maken van thuis gezellig aan de tafel met een dekentje en op de achtergrond de tv aan of spelende kinderen. Naar heel de dag op die stoel in dat saaie kantoor. Daar zullen we daarom toch iets aan moeten veranderen. Maak je kantoor sfeervol en gezellig!

 

Zorg voor wat meer kleur op kantoor

Dit kan je niet alleen realiseren met een kleurtje op de muur of wat op de muur te plakken. Dit kan je ook doen door wat planten in je kantoor te plaatsen of een variatie te maken van kleuren in de stoelen. Laat wat kleuren terug komen in de kleine dingen die je in je kantoor hebt staan. Maar laat het niet te rommelig overkomen. Dat zorgt niet voor een rustige sfeer.

Kantoor planten

Het is bewezen dat planten op kantoor voor minder stress zorgen. Ook zijn ze goed voor de lucht in het kantoor. Ze zuiveren de lucht ook nog eens!  Het maakt het gezelliger en het is kalmerend. Een mooie groene plant bij je bureau maakt al een groot verschil!

Maar welke planten zijn geschikt voor op kantoor? De Livistona (waaierpalm), de Yucca Jewel (palmlelie) of de Vingerplant. Dit zijn groene, palmachtige planten die de ruimte knusser en fleuriger maken. Ze zijn ook onderhoudsvriendelijk. Wees dus niet bang om andere planten dan alleen cactussen aan te schaffen!

Hang wat kunst aan de muur!

In een kantoor ga je natuurlijk geen Live, Laugh, Love bordjes hangen. Kies voor een mooi maar rustig kunstwerk dat opvalt als je binnen komt lopen. Natuurlijk niet teveel dat je heel de dag afgeleid bent. Dit zorgt voor wat meer sfeer en het ziet er mooi uit.

Zo kun je nog veel meer doen aan de inrichting en de sfeer van je kantoor. Maak er wat leuks van zodat iedereen zich thuis voelt!

Geschreven door