Ontspannen

Het is weer tijd voor een bedrijfsuitje!

Heb je al een tijdje geen bedrijfsuitje meer gehad door bijvoorbeeld corona? Al die tijd heeft iedereen thuis moeten werken en nu komt alles toch wel weer op gang. Dus tijd voor een bedrijfsuitje! Ga je met iedereen een avondje bowlen met drankjes en snacks? Of ga je liever naar een escaperoom?

 

Wat willen de werknemers?

Stel een paar ideeën op en leg ze voor bij je werknemers. Zo krijg je zeker niet het probleem dat je iets organiseert waar niemand op zit te wachten. Zorg dat je voor jezelf vaststelt hoeveel het budget is, welke dag en tijd en of je het in de buurt wil hebben of een keer naar een andere stad gaat. Vergeet natuurlijk de hoeveelheid werknemers niet. Dat verschilt ook per uitje namelijk. Ga vanuit deze informatie opzoek naar wat uitjes wat je leuk lijkt. Zodra de top 3 is gemaakt maak je een forms aan die je werknemers in kunnen vullen. Hier kunnen ze aangeven wat het leukste uitje is en of ze die dag en tijd kunnen. Zo makkelijk kan het zijn!

Uitje kiezen

Er is behoorlijk veel keuze uit bedrijfsuitjes. Ga je iets heel actiefs doen of maak je er liever een wat rustiger uitje van? Ga bijvoorbeeld eerst karten en daarna een hapje eten. Een avondje bowlen met wat hapjes en drankjes vind iedereen altijd wel lachen. Of ga je een keer voor heel wat anders en ga je met z’n alle een cursus tapas maken doen. De keuze is reuze!

Naderhand

Zodra het uitje is geweest, vraag dan altijd even een eerlijke mening aan je werknemers. Was het een leuk uitje? Wat kan de volgende keer anders? Nog suggesties voor de volgende keer? Zo laat je ook zien dat je geeft om de mening van je werknemers en dat je het fijn vind dat ze van zich laten horen.

Geschreven door