Werkplek

Ergonomische kantoormeubelen & artikelen

Ben jij helemaal klaar met die pijn in je rug, de hele tijd zitten en pijn in je nek door dat vervelend computer scherm? Hier is een oplossing voor. Ergonomische meubelen en kantoor artikelen. Denk hier bijvoorbeeld aan muizen die beter zijn voor de houding van je pols en arm. Bureaus waar je niet alleen aan kan zitten maar ook kan staan. Dit zorgt allemaal voor een gezondere houding en maakt thuiswerken, kantoorwerk en schoolwerk veel gemakkelijker.

 

Meubels

Er zijn 2 meubels die je echt nodig hebt om met een laptop goed te kunnen werken. Een fijne stoel en een bureau. Er bestaan ergonomische bureaus en stoelen. Wat is er nu beter aan deze meubels dan normale meubels? Omdat we al veel te lang zitten op een dag wat dus eigenlijk niet gezond is, is het een must om de juiste meubelen te hebben. Met deze meubelen kun je een betere houding aannemen waardoor je beeldscherm en bureauwerk comfortabel wordt. Dit resulteert in meer plezier en rust in je werk.

 

Kantoor artikelen

Er bestaan verschillende soorten ergonomische kantoor artikelen. Wat gebruik je dagelijks op kantoor? Een muis, laptop, toetsenbord maar ook je voeten moet je ergens laten. Vaak krijgen mensen klachten zoals pijn aan de pols en arm, nek klachten, rug klachten en nog veel meer. Hiervoor bestaan bijvoorbeeld speciale muizen die je pols op een juiste manier neerlegt op de muis. Of een laptop standaard die ervoor zorgt dat je scherm op een juiste oog hoogte zit waardoor last krijgen aan je nek te voorkomen is.

 

Extra’s

Wil je nu echt volledig ergonomisch? Dan heb je ook nog de kans om een monitor arm aan te schaffen. Zo zijn alle schermen op juiste hoogte. Ook bestaan er arm steunen die je arm goed kunnen ondersteunen.

 

Dus zodra je last krijgt van nekpijn, rugpijn, pijn aan je pols. Wacht dan zeker niet met het aangeven bij je werkgever en begin aan een fijne ergonomische werkplek!

Geschreven door