Werkplek

De zomer komt er weer aan… dus de hitte op kantoor ook

 

De zomer tijd is weer aangebroken in Nederland en het wordt weer snik heet en benauwt. Toch gaat het leven gewoon door. Mensen moeten werken, naar school etc. Maar hoe ga je nou het beste om met die hitte op het kantoor? Welke kleren moet je  aantrekken op die hete dagen?

 

Het ziet er natuurlijk niet netjes uit als je met een tanktop op het werk aan komt lopen of met een naveltruitje. Het ziet er helemaal niet professioneel uit op de werkvloer en het leidt zeker af. Het is heel gebruikelijk om niet teveel bloot te showen en gewoon een lange broek aan te doen op kantoor. Maar toch blijft het dan nog steeds heel erg heet. Om dit te kunnen voorkomen zijn er toch wel andere oplossingen?

 

Oplossingen

Heel erg veel oplossingen voor je kleren zijn er niet. Draag gewoon wat lichtere kleren. Om het minder benauwt te krijgen, blijf veel water drinken en probeer warme dranken te vermijden. Een wat duurdere oplossing is een airco aanschaffen. Je kan een airco laten inbouwen en installeren of je kiest voor een wat handigere verplaatsbare airco. Een ventilator kan ook wel wonderen doen en een verschil maken met de hitte. IJsjes zijn ook heel erg verkoelend dus als het kan, eet af en toe een ijsje. Eet ook voldoende fruit, er zitten veel vitamine in en zorgt ervoor dat het vocht weer aangevuld wordt in je lichaam.

 

Accepteren

Het laatste dat je kan doen is deze hitte accepteren. Je kan het weer niet veranderen en je kan ook niet zo maar stoppen met werken. Overleg op kantoor wat wel of niet acceptabel is om te dragen met dit weer. En probeer er gewoon een fijne werkdag van te maken!

Geschreven door