Ontspannen

Zo haal je het beste uit je vakantie thuis in eigen land

Even weg van die werkstress en even optimaal genieten van je vakantie. Helaas kunnen we niet ver door heel het gebeuren met Corona. We zullen thuis er maar het beste van moeten maken. Maar hoe maak je jou vakantie hier in eigen land nou net zo relaxt als die voorgaande vakanties?

 

Ten eerste laat die laptop eens voor 2 weekjes dicht, zet je mobiel op stil en blijf weg van al dat sociale gebeuren. Laat je hoofd ook even rust nemen, dat scheelt al heel erg veel als je even van je vakantie wil genieten.

 

Wat is er allemaal te doen met warm weer?

Niet alleen in het buitenland heb je kilometers lange zandstranden. In Nederland zijn er ook genoeg. Natuurlijk wel even rekening houden met de drukte op het strand dus hou afstand. Heel de dag zonnen op het strand, af en toe even iets drinken en eten bij die gezellige strandtentjes. In de avond helemaal bek af weer terug naar huis.

Als je niet zo bent van op het strand liggen dan zijn er veel andere activiteiten die net zo leuk zijn. Je kan bijvoorbeeld bootje gaan varen op een meer, kanaal of misschien zelfs in de vijver ­čśë. Er zijn ook veel buiten activiteiten te doen tijdens warm weer. Denk dan aan midgetgolf, survivallen op een baan, zwemmen in een zwembad (zet een zwembad op een de tuin) of ga wandelen door de mooie groene bossen. Neem de picknickmand mee en daar heb je weer een actief en leuk uitje.

Wat hierboven net al geschreven werd, zet het zwembad op. Er zijn geen andere mensen die je lastig  vallen, het kost je niks en je kan de hele dag doen wat je zelf wil. Ook tuinieren of je tuin helemaal anders inrichten kan zorgen voor een relaxte mind. Zoek eens een lekkere lounge bank uit op internet en plaats hem in je tuin, parasol en zwembad erbij en daar is je vakantie bestemming!

 

Wat te doen met regenachtig weer?  

Ook tijdens regenachtig weer zal je jezelf moeten vermaken. Ga naar musea, paar uurtjes bowlen, film kijken in de bioscoop of ga creatief aan de slag met schilderijen.

Je hoeft je in je vakantie dus niet te vervelend ondanks dat je niet op vakantie gaat. Genoeg activiteiten om te doen, alleen, met je kinderen of met je partner. Geniet nog even van de vakantie voordat we weer hard aan het werk gaan.

Geschreven door