Geen categorie

Wat te doen tegen stress?

Teveel stress door werk en je ziet het allemaal even niet meer zitten? Er zijn genoeg oplossingen om je stress te verminderen. De hele tijd met je gedachten bij je werk zitten is ook niet goed voor je.

 

Stress

Stress komt er als je teveel spanning hebt bijvoorbeeld op je werk maar het kan ook voor komen op school of als je even teveel aan je hoofd hebt van andere dingen. Er zijn drie soorten stress: frustrerende stress, spannende stress en schadelijke stress. Er is altijd wel een beetje stress aanwezig en sommige mensen zijn er ook gevoeliger voor dan andere. Maar toch is te veel stress niet goed voor je gezondheid. Je kan er psychische klachten van krijgen, wat uiteindelijk ook kan overlopen in lichamelijke klachten. Niet alle stress is slecht net zoals spannende stress, het helpt je goed te presteren en alert te zijn in bepaalde situaties.

 

Symptomen van stress

Je kan last hebben van een versnelde hartslag, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en soms ook zweten, slaapstoornissen. Het is natuurlijk niet gezond om al die klachten te hebben. Er zal toch echt iets aan veranderd moeten worden.

 

Wat te doen tegen stress

Er zijn genoeg manieren om minder stress te hebben. Neem eens even rust van je werk en neem even pauze, ga een wandeling maken, ga iets leuks doen. Alles om er voor te zorgen dat er een beetje rust in je leven komt. Wat ook kan helpen is voor het slapen gaan al je elektronica uit te zetten, dan krijg ook niet teveel informatie meer binnen en kan je gewoon even tot rust komen en dan heb je een goede nachtrust. Hou alles ook een beetje op orde, ruim bijvoorbeeld je kantoor op zodat het een rustigere uitstraling geeft. Hou je taken bij en doe niet alles door elkaar heen, zo voorkom je ook dat je iets vergeet en ook weer in de stress schiet.

Doe het gewoon even rustig aan en denk ook aan jezelf. Zo kan alles heel soepel verlopen en hoef je je geen zorgen te maken dat het allemaal in een keer gaat ontploffen in je hoofd.

Geschreven door