Geen categorie

Voorkom griep op de werkvloer

Het is weer de tijd van het jaar om die leuke griep te krijgen. Dat willen we natuurlijk niet hebben tijdens werk of je collega’s aansteken. Griep kan je namelijk al krijgen als iemand met het griepvirus aan t praten is, voor je het weet heb je ook de griep te pakken.

 

Griep

Meestal rond de koude dagen komt het griep virus weer tevoorschijn. Dit virus is meer een verkoudheidsvirus waardoor je neus verstopt gaat zitten en je keelpijn, hoofdpijn en misschien ook wel koorts krijgt. Met je werk is dat natuurlijk niet handig, als je bijvoorbeeld deadlines hebt. Die deadlines kan je natuurlijk niet zo maar laten vallen. Als je de griep hebt en er toch voor kiest om te werken is het natuurlijk niet fijn als je je collega’s aansteekt…

 

Griep tegengaan

Het is natuurlijk moeilijk om de griep te voorkomen want het hangt overal in de lucht. Er zijn wel manieren om het te verminderen. Als je fitter bent heb je er minder kans op, zoek de buitenlucht meer op. Dan alsnog als je kerngezond bent kan je nog steeds de griep krijgen. Maar het vervelende is dat het meeste ziekteverzuim valt onder werknemers.  Let daarom ook meer op je hygiëne, was je handen regelmatig met water en zeep. Als je moet hoesten of niezen doe dat dan in je elleboog.

 

Voorkomen voor andere

Je kan natuurlijk proberen te voorkomen dat je het zelf krijgt maar het is ook moeilijk om te voorkomen dat anderen het krijgen. Het virus is er al voordat je klachten krijgt. Dus het om de griep een beetje te voorkomen blijf hygiënisch en zorg dat je uit de buurt blijft van zieken mensen en als je zelf ziek bent bespaar je collega’s en ga even een paar daagjes uitzieken. Dan moet het allemaal wel voorbij vliegen.

Geschreven door