Veiligheid Werkplek

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer

Veiligheid op het werk met AEDvoordelig.nl

Je staat er soms niet altijd bij stil, maar veiligheid op de werkvloer is niet overal vanzelfsprekend. Hoe zorg je voor een veilige werkplek en hoe houd je het personeel gezond? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Neem de trap

Begin bij het nemen van de trap in plaats van elke dag de lift te pakken. Door het traplopen blijft je conditie beter en blijf je dus gezonder. Om het personeel in de verleiding te brengen de trap te nemen, zouden er op de traptreden motiverende teksten geplaatst kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan teksten als “Weer wat calorieën eraf” of “Goed bezig”.

Opgeruimd staat netjes

Zorg voor een schone en opgeruimde werkplek. Hierdoor houd je meer overzicht en kun je dus efficiënter werken. Bovendien loop je minder kans op ongelukjes, zoals struikelen over rondslingerend gereedschap of het omstoten van een kop hete koffie.

Werkt het?

Zorg dat al het apparatuur functioneert naar behoren, dit voorkomt problemen tijdens het werken. Ook het apparatuur wat dient voor je eigen veiligheid moet bereikbaar zijn en functioneren. Denk bijvoorbeeld aan een AED batterij die niet leeg mag zijn. Deze lopen ook wanneer ze niet gebruikt worden heel langzaam leeg en zijn daarom niet eeuwig houdbaar. Controleer dus op tijd de uiterste gebruiksdatum van de AED batterij.

Rondje van de zaak

Sta een keertje op en loop een rondje door het gebouw of ga tijdens de lunch een wandeling maken. De hele tijd achter je bureau zitten is niet goed voor je lichaam. Door even wat rond te lopen behoudt je soepelere gewrichten en ben je even weg van je beeldscherm.

Healthy business

Motiveer de werknemers om een gezonde leefstijl aan te nemen. Help elkaar om niet te vaak ongezond te eten en niet te veel koffie te drinken. Drink 2 tot 4 koppen op een dag, niet meer! En drink voldoende water. Water zorgt ervoor dat je afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en je minder honger hebt. Dit voorkomt dus vreetbuien.

Hoe was jouw weekend?

Communiceer met je collega’s, vraag bijvoorbeeld naar hun weekend. Door sociaal contact blijf je mentaal gezonder. Je voelt je lekkerder in je vel wanneer er iemand is waarmee je kunt praten, dus kletst er op los!

Geschreven door