Geen categorie

Tips voor een goede pitch

Met een goede pitch blijft het altijd bij de mensen hangen. Maar hoe geef je dan een goede pitch? Hoe zorg je ervoor dat je collega’s, klanten, partners etc. er enthousiast van worden.

 

Pitch

Een pitch, ook wel elevator pitch genoemd. Is een verkoop praatje wat je binnen een bepaalde tijd geeft. Meestal is dat een korte tijd, 30 sec tot 2 minuten. In die korte tijd zal je heel overtuigend over moeten komen. Meer en deels wordt de term pitchen meer gebruikt bij de ondernemers omdat het eigenlijk bedoeld is om iets te verkopen. Tegenwoordig gebruiken ze pitchen voor meerdere dingen. Je kunt bijvoorbeeld ook een merk pitchen, over jezelf of je ideeën. Gewoon een hele korte samenvatting van jou kennis of mening.

Wat vertel je in een elevator pitch

Je verteld in je pitch wie je bent, wat je te bieden hebt, wat je zoekt en wat je toevoegt. Wat je in je pitch verteld ligt ook aan je onderwerp of in bepaalde situaties je zit zoals bij een congres of bij een sollicitatie gesprek. De inhoud heeft dus ook invloed op de tijd die je er voor nodig hebt. De pitch mag namelijk niet langer Dan 2 minuten duren.

Tips

Om een goede pitch neer te zetten zijn hier een paar tips:

  • Hou je pitch kort maar krachtig. Neem je pitch een paar keer door maar ga er niet voor zitten leren zoals voor een toets. Je zal je zelf in die korte tijd moeten verkopen en je publiek moeten overtuigen.
  • Kom enthousiast over. Ga er niet als een zoutzak bij staan want dan kom je onzeker en niet enthousiast over. Laat zien dat je er voor gaat en kom zeker over. Zorg ervoor je publiek het fijn vindt om te luisteren naar wat jij te vertellen hebt.
  • Sluit af met een goede overtuigende zin of een call to action. Het is belangrijk dat je je pitch goed afsluit en dat jou verhaal blijft hangen bij je publiek.

Elevator yell

Met een elevator yell overtuig je iemand met een zin. Het werk eigenlijk hetzelfde als een elevator pitch maar dan heel kort. Je zal wel een hele goede elevator yell moeten hebben je publiek te overtuigen.

Geschreven door