Geen categorie

Meer planten op kantoor

Een kantoor kan soms best somber er uit zien, iedereen is altijd hard aan het werk en te druk bezig om überhaupt naar de omgeving te kijken. Maar toch kan het helpen als je je omgeving veranderd door er wat meer planten neer te zetten, meer rust te creëren.

 

Waarom?

Waarom zou je meer planten in je kantoor moeten zetten? Het moet natuurlijk niet maar het heeft een hele hoop voordelen. Planten op kantoor zorgen voor betere lucht! Heel de dag die muffe lucht van het kantoor in te ademen is ook niet goed. Al die stofjes die rond vliegen. Een raampje open gooien heeft dan misschien een beetje effect maar toch zijn planten een betere oplossing. Planten zuiveren de lucht. Planten verhogen ook de concentratie en dat komt weer door de lucht die de planten zuiveren. Planten zorgen ook voor een ontspannen sfeer en stralen een mooie groene kleur uit waardoor er meteen een vrolijkere sfeer naar boven komt. Ze geven ook een beter bedrijfsimago aangezien de planten een fijne sfeer afgeven. Het geeft ook een duurzame en milieu vriendelijke uitstraling.

 

Binnen planten

Je kunt ze in elke planten zaak wel halen. Natuurlijk vergeten mensen wel eens planten water te geven of zetten planten die eigenlijk buiten horen te staan binnen. Tja dan gaan ze wel snel dood en dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn 2 planten die heel handig zijn om te onderhouden en kunnen binnen staan. De graslelie is een uitstekende plant voor op kantoor. Deze plant reinigt de lucht goed en heeft 2 keer per week water nodig. De vrouwentongen staan ook heel mooi binnen en je kunt ze overal wel neerzetten. Ze geven veel zuurstof af en krijgen om de 2 weken water. Je hoeft de planten natuurlijk ook niet saai in een pot te zetten want je kan er van alles mee doen om je kantoor er een beetje groen uit te laten zien!

Geschreven door