Ondernemen

Jonge ondernemers

Het komt steeds vaker voor dat jongeren hun werk in eigen handen gaan nemen en veel centen willen bij verdienen. Maar waarom nu al op zo’n jonge leeftijd? Ze melden zich aan bij de KVK en beginnen hun eigen bedrijfje of wat je het ook kan noemen…

 

Jongeren

Het afgelopen jaar is het flink gestegen. Alles staat online, alle informatie die je nodig hebt om een eigen bedrijf te starten. Ze hebben er niet eens een opleiding voor nodig. Door de social media is alles makkelijker geworden en aangezien we deze generatie er mee zijn opgegroeid is het niet moeilijk voor de jongeren om producten of diensten te verkopen online. De jongeren tot ongeveer 20 zijn er dan het meeste mee bezig. Het is natuurlijk ook heel erg makkelijk om spullen via aliexpress in kopen en dan voor een mooi prijsje met eigen ontwerp/merk te verkopen.

 

Waarom?

Waarom zou je dan op zo’n jonge leeftijd je eigen bedrijf starten? Ja om natuurlijk wat geld bij te verdienen maar ook meer en deels om er plezier van te hebben. Leuk vinden om ondernemer te zijn. Er zitten natuurlijk wel risico’s aan vast. Het is wel slim om je opleiding af te ronden zodat als het mis gaat je altijd nog een basis hebt om iets anders te kunnen gaan doen.  De meeste bedrijven draaien in het begin ook verlies wat best logisch is aangezien het niet meteen heel bekend is. Maar als jong persoon heb je dan nog niet een heel erg groot probleem aangezien jongere nog geen vast lasten hebben zoals hypotheken of zorgen dat er eten op de tafel komt.

 

Producten/diensten

Je kan de meeste dingen wel verkopen en er je eigen ontwerp van  maken waardoor het iets unieks krijgt. Een leuke ijs bar beginnen is ook een optie. Sommigen pakken het groot aan en sommigen iets kleiner. Als je er maar genoeg motivatie voor hebt en er plezier mee hebt!

Geschreven door