Geen categorie

Heel de dag zitten op het werk, is het wel goed voor je?

Natuurlijk vinden we heel de dag staan vervelend en krijgen we last van onze voeten, benen etc. Met kantoor banen zit je heel de dag dus dan krijg je geen last van je benen of voeten. Maar heel de dag zitten is blijkbaar ook niet goed voor je…

 

Zitten is slecht voor je

Het blijkt dus dat zitten eigenlijk helemaal niet goed voor je is. Mensen zitten gemiddeld 8,7 uur gemiddeld per dag. Zonder dat je het weet ben je dus eigenlijk heel ongezond bezig. Met teveel zitten beweeg je niet. Je benen zijn heel de dag niet in beweging terwijl ze dat wel moeten zijn. Zelfde verhaal voor je buik. Je spieren blijven slap en dat is dus niet de bedoeling. Door al dat zitten heb je een slechte doorbloeding. Hierdoor kan je ook klachten krijgen.

 

Oplossingen

Er zijn een paar oplossingen om klachten te voorkomen. Als je zit ga dan op z’n minst met een rechte rug zitten, zo hebben je buikspieren nog een beetje inspanning. Loop af en toe een keertje op en neer, rek regelmatig uit, zorg voor afwisseling. Na je de hele dag zitten kan het ook een goed keuze zijn om even te gaan sporten.

 

Andere oplossingen

Er zijn ook andere iets grotere oplossingen. Zoals een bureau die je kan verstellen zodat je en af en toe kan zitten en af en toen kan staan, super handig toch? Ze hebben ook ooit de bureau fiets uitgevonden. Het is een stoel met trappers waardoor je tijdens je werk in beweging blijft. En dan heb je nog een leuk oplossing. Een luchtkussen voor op je stoel of een fitness bal. Zo blijf je ook heel de dag wel in beweging. Dus meer bewegen en minder zitten en zo kan je ook geen klachten veroorzaken.

Geschreven door