Ontspannen

Even ontspannen!

De zomervakantie is voor de meeste al weer begonnen, dus dat betekend op vakantie, lekker ontspannen, leuke dingen doen en noem het maar op. Eindelijk even voor 2 weekjes weg van die werkstress, schoolstress ect. Waar ga jij deze keer ontspannen? Hoe ga je ontspannen? Ga je liever intensief een berg beklimmen of liggen in de zon?

 

Ontspannen

Helemaal klaar met al dat gestress? Nu is het toch eindelijk zomervakantie! Tijd voor ontspanning. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om te ontspannen. Je hoeft niet perse op vakantie te gaan om te kunnen ontspannen. Dagjes weg zijn ook heel erg leuk, zo kan je bijvoorbeeld met je gezin, vrienden of familie een dagje naar een pretpark, dierentuin of zwemparadijs. Er zijn op het moment ook hele leuke acties zoals de dagjes weg actie van de jumbo. Ook aandacht aan jezelf besteden geeft ontspanning. Ga lekker een dagje naar de sauna of spa. Verwen jezelf met een lekkere lunch.

 

Beweging

Het klinkt misschien gek maar van sporten en bewegen raak je ook ontspannen. Je sport even alle stress er uit. Dat betekend niet dat je heel intensief hoeft te sporten, even een rondje lopen zorgt ook voor ontspanning. Toch helpt intensief sporten voor sommige mensen wel. Dus die berg beklimmen op je vakantie is ook niet een heel gek idee. Tijdens het sporten of bewegen wordt er namelijk een stofje aangemaakt waardoor we ons gelukkig gaan voelen. Dus af en toe even sporten in je vakantie of op vakantie kan zeker geen kwaad šŸ˜‰.

 

Slapen

Een goede nachtrust zorgt ook voor ontspanning, als je uitgerust bent voel je je al een stuk fijner. Uitslapen is ook helemaal niet erg maar te lang uitslapen en in bed blijven liggen zorgt voor luiheid!

 

Omgeving

Hier komen we wel meer bij het puntje vakantie. Door een rustige mooie omgeving waar je normaal niet zou komen in het dagelijkse leven kan je ook meer ontspannen. Denk dan bijvoorbeeld aan een bos met een mooie rivier. Niet al te veel lawaai. Met een te drukke omgeving kan je ook niet tot rust komen.

Geschreven door