Geen categorie

Even geen concentratie op het werk? Hoe los je het op?

Iedereen heeft wel eens concentratie problemen op het werk. Dan is zelfs de muur nog interessanter of Facebook komt weer tevoorschijn. Als je het heel erg druk hebt, komt het werk waarschijnlijk niet af door dat je concentratie weg is. Wat doe je er aan?

 

Voorkom een concentratie dipje

Het is helemaal niet erg om af en toe afgeleid te zijn maar om constant afgeleid te zijn terwijl je een deadline hebt of het heel erg druk is. Dat kan je natuurlijk niet gebruiken tijdens het werk. Maar de vraag is, hoe kom je er dan van af? Er zijn meerdere manieren hoe je een betere concentratie kan krijgen.

 

Oorzaak

De oorzaken van concentratie problemen kunnen zijn: tekort aan ijzer, vitamine en mineralen. Ook kunnen dingen van buiten af je van je werk af houden zoals veel geluid, dingen die er buiten gebeuren. Wat ook een oorzaak kan zijn: telefoons, social media, e-mail en nog veel meer.

 

Concentratie verbeteren

Door kleine dingen te veranderen in je levensstijl is de kans groot dat je je concentratie weer terug krijgt. Je kunt bijvoorbeeld je slaapritme veranderen en eens een keer op tijd gaan slapen van plaats altijd nog even de tv aanzetten en dan dat onzinnige programma tot midden in de nacht gaan zitten kijken. Sporten is ook een hele goede oplossing. Je kunt je hoofd even leeg maken, even het werk achterwegen laten en daarna weer flink aan de slag! Om constant in dat muffe kantoor te gaan zitten kan er ook voor zorgen dat je concentratie slechter wordt. Zet gewoon even een raampje open voor een beetje meer frisse lucht. Als laatste maar een heel belangrijk dingetje is dat je af en toe een keer je telefoon voor een uurtje uit zet. Even geen last van al die Facebook meldingen en Whatsapp berichtjes. Zo moet het helemaal goed komen!

Geschreven door