Werkplek

Eetkamerstoelen

Lekker zitten vind ik erg belangrijk. Zeker in de misschien wel belangrijkste ruimte in huis: de eetkamer. Eetkamerstoelen worden dan ook voornamelijk beoordeeld op het comfort. Toch is de zachtheid van het zitvlak of die fijne hoofdsteun niet het enige criterium.

De stijl van de stoel is steeds belangrijker en laten er daar nu net steeds meer van komen. Ik heb drie nieuwe stijlen gesignaleerd en geef je daar een kort overzicht van. In het verleden zag je in vrijwel alle huishoudens alleen maar dezelfde stoelen. Maar tegenwoordig is het juist cool om allerlei verschillende stoeltjes neer te zetten. Dat geeft in mijn ogen ook een speelser effect en haalt het strakke eruit.

eetkamerstoelen

Nieuwe vintage look

De nieuwe “vintage look” is heel eigen, hoewel het soort eetkamerstoelen weer zeer divers zijn.

De stijl kent modellen van hout, metaal, leder, stof en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. De ‘oude’ look doet denken aan de sixties. Je zou ‘Retro’ kunnen zeggen om deze stijl te omschrijven.

Het merk Eleonora heeft een zeer uitgebreid assortiment aan eetkamerstoelen in de new vintage look stijl. De stoelen zijn eenvoudig te onthouden; de ontwerpers hebben ieder model een eigen jongens- of meisjesnaam gegeven.

Less is more

Eenvoud siert en kenmerkt deze stijl.

Deze stoelen zijn over het algemeen effen van (een eenvoudige) kleur en hebben geen overbodige extra’s. Vier poten, een zitvlak en een rugleuning – vaak uit één stuk: deze eetkamerstoelen zijn voor de zitter die niet van poespas houdt.

stoel

Dat maakt deze stijl stoelen ook erg betaalbaar: vanaf €29,95 per stoel zit je prima!

Geschreven door