Markt

Een boek uitgeven, wat zijn de mogelijkheden?

U heeft besloten uw eigen verhaal te publiceren. Gaat het over een onderwerp binnen de zakelijke wereld, dan slaat het mogelijk eerder aan dan een persoonlijk verhaal. Gaat u op zoek naar een uitgever, dan geeft u al het werk uit handen. Een andere optie is om het boek uit te geven in eigen beheer. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het tegendeel is inmiddels verschillende keren bewezen. Vele ondernemers gingen u voor en publiceerden hun eigen werk, zonder daar al teveel kosten voor te hoeven betalen.

Klaar voor publicatie

Heeft u het boek al helemaal klaar, inclusief opmaak, paginanummering en inhoudsopgave? Op de cover komt de barcode met het unieke ISBN-nummer, dat u heeft aangevraagd bij ISBN.nl. Bij de eerste aanvraag ontvangt u meteen een uitgeversprefix, waarmee u in de toekomst nog 9 andere uitgaven kunt publiceren. Deze prefix is sowieso verplicht en betaalt u eenmalig, voor een ISBN-nummer betaalt u per publicatie.

Hulp bij publiceren

Mochten voorgaande stappen u nog niet bekend voorkomen, dan zijn er enkele bureaus die u wegwijs kunnen maken. Sommigen vragen er bovendien geen extra kosten voor, maar stellen vaak wel de voorwaarde, dat u via hun publiceert. Weer andere informeren en adviseren op de website al, kosteloos dus en antwoorden de meest uiteenlopende vragen over publiceren in eigen beheer.

Printing-on-demand

U kunt er natuurlijk voor kiezen om grote bedragen uit te geven om maar zoveel mogelijk boeken te verkopen. Misschien heeft u connecties, die ervoor kunnen zorgen dat uw boek in de boekhandel terecht komt. Wat natuurlijk altijd is meegenomen, maar dan is het afwachten op het aantal verkopen. Zolang u er nog niet zeker van bent of de publicatie zal aanslaan, is printing-on-demand een uitstekende optie. Het boek wordt dan per stuk gedrukt.

De juiste ondersteuning

Voor iedereen is het weer verschillend, welke ondersteuning is gewenst. De een kent iemand die de opmaak regelt en een ander kent weer iemand die de cover voor een laag prijsje kan ontwerpen. Er is een bureau die in alles iets voor u kan betekenen, allemaal voor lage kosten. Dat bureau heet Pumbo en is gevestigd in Hoorn NH. Neemt u gerust eens een kijkje op Pumbo.nl en laat u inspireren binnen de diverse mogelijkheden van publiceren en verkopen.

Geschreven door