Veiligheid

AED kopen

Elke AED heeft hetzelfde doel, levens redden! Het kan iedereen overkomen. Een AED kopen is daarom zeer verstandig. Je weet maar nooit in welke situatie je terecht komt.

 

Waarom zou je een AED kopen?

Het kan iedereen overkomen, een hartstilstand. En als je dan toevallig een AED in de buurt hebt kan het zo iemands leven redden, want elke minuut telt! Er worden elke dag in Nederland 30 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. 3 manieren kunnen ervoor zorgen dat iemands leven wordt gered: 112 bellen, reanimeren en een AED inzetten, toch is die AED veel sneller dan de rest van die handelingen.

 

Aanschaf AED

Waar let je op bij het aanschaffen van een AED? Waar deze komt te hangen en wie hem gaat gebruiken. Onder wat voor omstandigheden zal de AED waarschijnlijk ingezet worden (kantoor, industrie, sportveld, zwembad, thuisomgeving)? Wat is het garantietermijn en wat zijn de kosten? Hier zal je rekening mee moeten houden.

 

Verschillende soorten AED’s

Er zijn veel verschillende AED merken maar welke is er geschikt voor jou en jou bedrijf? Er zijn bijvoorbeeld de merken: Philips, Difibtech etc. Ze hebben allemaal dezelfde werking, sommigen iets uitgebreider.

 

Welke AED past het best bij jou omgeving

Je zal natuurlijk wel een beetje rekening moeten houden met de omgeving waar je bedrijf, organisatie zich bevind. Zo kan je precies uitzoeken welke AED je het beste kan aanschaffen.

Voor internationale bedrijven:

De Cardiac Science Powerheart G5 is makkelijk te gebruiken voor zowel leken als professionals, mede door de reanimatiefeedback. De AED is te openen door een simpele druk op de knop, waarna hij direct opstart.

voor medisch professional:

De Philips HeartStart FR3 AED met ECGis één van Philips’ professionele AED’s. Deze AED is speciaal gemaakt voor de professionele en kritische hulpverlener. De HeartStart FR3 AED met ECG is betrouwbaar en robuust, heeft verschillende nieuwigheden waaronder een hoge resolutie kleuren-LCD display voor ECG weergave en instructies.

Voor sportclubs:

De Philips HeartStart FRx heeft een uitstekende reanimatiebegeleiding en heeft een zeer robuust ontwerp. Het toestel is geschikt voor verschillende doelgroepen. De water- en stofdichtheid (IP55) maakt dat deze AED bij alle weersinvloeden en omstandigheden inzetbaar is.

Geschreven door